26 maj 2010

Turbo och den magiska grodan av Ulf Sindt

Turbo och den magiska grodan är en charmig bok om två vänner som letar en födelsedagspresent till sin vän som fyller 10 år. I djuraffären hittar de den perfekta presenten i form av en blå groda. Den blå grodan visar sig vara fantastisk på att hoppa. Fast innan de hinner ge bort den så hoppar den ner i dammen. Trots det så blir grodan en bra födelsedagspresent. Hur det ordnar sig? Det får du själv läsa om i Turbo och den magiska grodan.

Det är en bra nybörjarläsarbok med korta kapitel och dubbelt radavstånd. Boken var omtyckt både av mig och mina elever. Måste bara tillägga att illustrationerna verkligen gör en glad!


Förlag: Alfabeta

21 maj 2010

Tidningsdeckarna och skejtrånaren av Arne Norlin

Jag gillar verkligen hur Arne Norlin har blandat spänning med en mattegåta och lite fakta kring Titanic. Det smögs in i berättelsen och var en naturlig del. Det här är ett fint exempel på bra barndeckare! Persongalleriet är välgjort, liksom miljöerna. Tidningsdeckarna och skejtrånaren är en lättläst kapitelbok för 9-12 år.


Förlag: Alfabeta

1 maj 2010

Livet som filmstjärna av Eva Callenbo

Det här är tredje boken i serien om Vilma och Happy. Vilma har svårigheter att få ihop allt med skola och sköta om hennes ponny Happy. Dessutom så verkar inte Happy gilla ridskolan och Vilma får så lite tid att rida sin ponny. Hon känner sig olycklig. Vilma önskar att hade pengar så hon inte behövde låta ridskolans elever rida Happy. En dag ser Vilma ser en annons om ett filmbolag som söker en ponny till en av sina filmer. Vilma skickar ett mejl och filmbolaget kontaktar henne. De är intresserade.

Förlag: LL-förlaget