22 december 2010

Den hemliga trädgården av Frances Hodgson Burnett

Om man vill ge bort en både fint illustrerad bok samt en underbar historia, så rekommenderar jag Den hemliga trädgården. Jag älskar historien om Den hemliga trädgården. Jag läste den som barn och den har något visst även för mig som vuxen.
Förlag: B Wahlströms

21 december 2010

Nyckelbarnen av Sara Kadefors

Den här boken läste jag för ett tag sedan, men jag glömde visst att skriva om den. Boken riktar sig till 10-12-åringar, men även jag tyckte den var intressant. Fast jag måste säga att den var lite otäck. Boken handlar om vuxna som sviker, orättvisa och arga barn. Barnen försöker kämpa mot orättvisan och gör uppror, men metoden de väljer lämnar mycket att önska. Snart så blir det ohållbart. Jag tror denna bok ger barn många funderingar, som de behöver prata om. Så lämnar man denna bok i handen på ett barn så är det bra att följa upp den.
Förlag: Bonnier Carlsen

20 december 2010

Tur och tokerier av Marcus Sedgwick

Den här serien har jag fastnat i eftersom det är en härlig humor i böckerna och berättaren är en korp. Det är en sådan härligt annorlunda familj och det är det som gör böckerna. I denna bok anställer pappa Valevin en privatlärare. Det börjar hända mystiska saker och Barnen Solaria och Noppe är inte glada. Pappa Valevin är fullt upptagen med sin nya uppfinning en maskin som ska förutspå framtiden.



Serie: Del 3 i Korpmysterierna
Förlag: B Wahlströms