19 juni 2011

Bu och Bä får besök av Lena och Olof Landström

Landström, L - Bu och Bä får besök - 29663020Jag bara älskar böckerna om Bu och Bä!!! Det gör mina barn med! Och jag har haft flera elever som också gillat dem! De är så mysigt roliga! Jag får ta och läsa om boken imorgon... Och i övermorgon... Och... För det är det som är så fint med dem. Jag tröttnar inte på att läsa dem. Bu och Bä går besök blev en oväntad höjdare eftersom den handlade om en katt. Ni som känner min dotter vet att hon ÄLSKAR katter! Så den här boken blev en favorit direkt! det var en prefekt födelsedagspresent!!!

Bilderbok för åldern 3-6 år, fast jag har läst den för 7-åringar med och de har tyckt om den.

-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Bu och Bä får besök
Författare: Lena och Olof Landström
Antal sidor: 32
Förlag: Rabén & Sjögren
ISBN: 9789129663020

3 juni 2011

Minnesbanken av Carolyn Coman

Det här är en helt underbar bok. Jag blir så lycklig när jag upptäcker en sådan här bok. Den är orginell då den blandar berättelsen med sviter av bilder som berättar om Hopes drömmar om Honey.

Minnesbanken handlar om Hope. Hon har en syster som blivit utslängd ur bilen av deras elaka föräldrar då de tycker att systern flamsar för mycket. Föräldrarna säger åt Hope att glömma sin syster Honey, men det kan Hope inte göra. Så en dag blir Hope hämtad av IMB, Internationella MinnesBanken, där man saknar insättningar från henne. Hon skapar helt enkelt inte nya minnen. Det visar sig att det beror på att dels inte händer något som hon vill minnas och dels på att hon helst sover och drömmer om sin syster. Hope får veta att hennes lillasysters förstaminne finns där i Minnesbanken.

Boken är underbar som högläsningsbok, men jag tror också att den kommer att vara mycket uppskattad för barn att läsa själva. Det är en kapitelbok med ganska mycket text på sidorna. Jag skulle tro att den passar ålder 9-12 år.

-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Minnesbanken
Författare: Carolyn Coman
Orginaltitel: The Memorybank
Översättare: Ylva Kempe
Antal sidor: 288
Förlag: B|Wahlströms
ISBN: 9789132159343