7 september 2011

Jakten på WondLa av Tony DiTerlizzi

Redan framsidan lockade mig och efter att ha läst ett par sidor var jag fast. Det är en spännande bok om en annorlunda värld. Det är lätt att tycka om Eva Nior och hon känns verklig. Det här är en sådan bok som jag tror man tycker lika mycket om som tjej och som kille. Det är så spännande att läsa om allt Eva Nior upptäcker. Eftersom det som hon lärt sig om växter och djur inte alls stämmer, så upptäcker hon en helt ny värld och som läsare är man med och upptäcker dessa nya varelser och växter med henne. Jag tror den här boken är utmärkt som högläsningsbok. En underbar upplevelse att dela med sitt barn eller om man är lärare: att dela med sin klass.

Jag gillar också hur varje kapitel börjar med en bild som sträcker sig över ett helt uppslag och med bara lite text. Det är härliga illustrationer!

Så finns det en annan kul idé. På WondLa.com finns det en interaktiv karta som man ska kunna komma åt om man har boken, installerar ett program samt har en webbkamera.

Jakten på WondLa handlar om 12-åriga Eva Nio som aldrig träffat någon annan människa. Hon har växt uppi en Fristad under jord med robotmamman Modr. Nu när en fiende är ute efter henne tvingas hon upp till världen ovanför. En värld som hon aldrig har besökt, men som roboten har försökt förbereda henne för. Det är bara det att världen inte ser ut som de trodde. Växter och djur är annorlunda. Eva Nio har hittat en bild där det står Wondla med en bild av en flicka, en människa och en robot. Hon bestämmer sig för att hitta WondLa.

Tony DiTerlizzi som har skrivit boken har även skrivit Spiderwick-serien.

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Jakten på WondLa
Författare: Tony DiTerlizzi
Serie: Del 1 av 3
Antal sidor: 480
Förlag: B|Walhströms
ISBN: 9789132159398

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar